Isparta alabalık çiftliklerinde balık sağımı gerçekleştirildi. İl Müdürü Mehmet TUĞRUL yavru alabalıkların üretimi için gerçekleştirilen alabalık sağımını yerinde takip etti.
İl genelinde yıl boyu denetimlerini gerçekleştiren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri ile birlikte Sütçüler ilçesinde bulunan Canlar Alabalık Üretim Tesisini ziyaret eden İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Alabalık yumurtalarının elde edilmesi için gerçekleştirilen alabalık sağımının Aralık ayıyla birlikte başladığını ve şubat ayının son bulmasıyla tamamlanma noktasına geldiğini aktardı.
İl genelinde toplam 4 bin 45 ton üretim kapasitesine sahip 74 alabalık çiftliğinde geçtiğimiz yıl 3 bin 200 ton alabalık üretimi yapıldığını aktaran Tuğrul, bu çiftliklerden 32 tanesinde toplam 110 milyon adet yavru alabalık yetiştirildiğini ve 7 adet tesisten ise hem şehir içi hem şehir dışında yavru alabalık üretimi olmayan çiftliklere yavru alabalık satışı gerçekleştirildiğini ifade etti.
Sağım işleminden sonra kuluçka dolaplarına konulan alabalık yumurtaları su sıcaklığına bağlı olarak ortalama 30-40 gün sonrasından açılır. Yumurtadan çıkan larvalar 12-17 gün süresince üzerlerinde bulunan besin keselerinden beslenirler. Ardından sonra tanklarına alınan larvalar bir süre burada büyütülmeye devam eder. Daha sonrasında büyütme havuzlarına nakledilen yavrular, porsiyonluk boya gelinceye kadar burada büyütülür.