T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Eğitimleri Tamamlandı

Yayın Tarihi : 6.04.2018

​Bakanlığımız tarafından tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" na yönelik olarak İlimizde düzenlenen eğitimler tamamlandı.

Bu çalışma ile tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve  rol model olan/olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerimizin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması açısından önemli olacaktır.

 "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı"  kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. 2018 yılında "Yedi Bölgede Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" olarak bölgesel çalışma planlanmış olup dâhil olduğumuz bölgenin koordinatör ili olarak da Antalya belirlenmiştir.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz tarafından İlimizde İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmiştir. Mart ayı içerisinde Isparta Merkez, Eğirdir ve Yalvaç ilçelerinde toplam dört grup halinde verilen eğitimlere 92 kişi katılmış, bunlardan 79 kişi belge almaya hak kazanmıştır. 4 gün süreyle programa katılan kursiyerlere İlimizde kadın girişimciliği ve kadın çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten örnek işletmelere teknik inceleme gezileri de düzenlenmiştir.

Eğitim sonrasında kadın çiftçilerimiz uygulamak istedikleri projeleri hazırlayarak 6 Nisan 2018'de jüriye teslim edecekler ve bir haftalık değerlendirme süreci sonunda dereceye giren ilk 10 proje belirlenerek koordinatör il olarak belirlenen Antalya'da gerçekleştirilecek Proje Pazarı ve Sertifika töreninde sergilenecektir. Jüri tarafından değerlendirilen projelerden İl birincisi 3.000 TL, ikincisi 2.000 TL, üçüncüsü de 1.000 TL ile ödüllendirilecektir. Ayrıca bu program kapsamında verilen sertifikalar Bakanlığımız "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" için de artı puan kazandıracaktır.

Bakanlığımızca belirlenen jüri tarafından, Temmuz 2018 döneminde 29 ilden gelen kadın çiftçi projeleri değerlendirilerek puanlanacak ve yine Bakanlık tarafından belirlenecek bir ilde ve tarihte "Girişimci Kadın Çiftçi Ödül Töreni" gerçekleştirilerek dereceye giren projelere ödülleri verilecektir.

 

>>>> Haberin Videosu için tıklayınız....