T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Et ve Et Ürünleri Tebliği Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 24.09.2018

İlimizde kasaplık faaliyeti gösteren işletmelere Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği (2012/74) hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

İl Müdürlüğümüz Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz toplantı salonunda İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Kestel, Veteriner Hekim Ümit Yıldırım ve Veteriner Hekim İbrahim Kışlalıoğlu tarafından mevzuat hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Yapılan toplantıda özellikle et ve et ürünlerinin piyasaya arzında uyulması gereken kurallar ile "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" konusunda bilgi verilmiş, ayrıca şarbon, tüberküloz vb. zoonoz hayvan hastalıkları hakkında da gerekli uyarılar yapılmıştır.

Toplantıya Isparta Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Kasaplar Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, ilimizde kasaplık faaliyeti gösteren işletme yetkilileri ile market et reyonlarında görevli kasaplar katılmış olup mevzuat açısından yaşadıkları sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulunmuşlardır.

Ayrıca, Bakanlığımız sitesinde "Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği (2018/Taslak)" taslak olarak görüşe açılan tebliğe görüş bildirmek için, toplantıya katılan sektör temsilcileri ve işletme yetkililerinin talepleri dinlenerek katkı sağlamak adına konu hakkında fikirleri alınmıştır.

Güvenilir gıdanın çiftlikten sofraya her aşamasında sorunsuz olarak ulaşmasında İl Müdürlüğümüz Kontrol Görevlilerince rutin denetimler devam etmektedir.