T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Dünya Gıda Gününü Kutladık

Yayın Tarihi : 17.10.2018

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim tüm dünyada "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır.

130'u aşkın ülkenin üyesi olduğu örgütün kuruluş amacı; Herkesin sağlıklı bir yaşam sürdüğü, yoksulluğun ve açlığın olmadığı bir dünya için ortak hedeflerini yinelemektir. FAO, 1945'ten bu yana ülkelerin açlıkla mücadele etmesine yardım etmektedir. Açlığa Son, hâlen FAO'nun bir numaralı görevidir.

Söz konusu programların çoğu, aileleri ve küçük toplulukları hedeflemektedir. Bu kapsamda yürütülen faaliyetlerin tamamına yakını eğitim, teknoloji ve bilgi paylaşımı unsurlarını içermektedir. Kaynakların nasıl kullanıldığını ve insanların hayatlarının nasıl iyileştirebileceğini öğrenmek için en iyi yol, araştırma yapmaktır. Toprak koşullarının, yetiştiricilikle ilgili yeni tekniklerin, iklim değişikliklerinin ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek her şeyin araştırılması da bu kapsamda yer alır.

İlimizde bu yıl "Dünya Gıda Günü" Merkez Çukur Köyünde bulunan ilk ve ortaokuldaki öğrencilerle birlikte kutlandı. İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Yusuf Kestel tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlayan programda sonra "Dünya Gıda Günü" ile ilgili hazırlanan sunum öğrencilerle paylaşıldı.

Programda öğrencilere, her gün kayıp olan ya da israf edilen gıdaların sadece dörtte birinin bile, dünyadaki tüm yoksulları doyurmaya yetecek düzeyde olduğu, bu nedenle küresel felaketin bir parçası olmak istenmiyorsa, sadece ihtiyaç duyduğumuz kadar gıdanın tüketilmesi gerektiği anlatılarak gıda güvenliği, tüketicilerin sorumlulukları, genel hijyen kuralları konularında bilgilendirme yapıldı.

Bu tür etkinliklerle ülkemizin ve toplumun her kesiminden gelen gençlerin ve çocukların gücüne inandığımızı, onların geleceğin yetişkinleri ve mirasçıları olduğunun farkında olduğumuzu, bu nedenle dünyamızı, topraklarımızı, sularımızı ve havamızı korumak için gençlerin neler yapılabileceği konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program sonunda hazırlanan ikramlar kendilerine dağıtıldı.

 

>>> Haberin Videosu için tıklayınız...