T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Balıkçılık Ürünleri İşleme Tesislerinde Denetimlerimiz Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 3.02.2021

İlimizde faaliyet gösteren ihracat izni verilmiş, sağlık sertifikası düzenlenmiş olan Balıkçılık Ürünleri İşleme Tesislerinde denetimlerimiz devam ediyor.

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda İşletme Onay Belgesi almış 4 (dört) adet Balıkçılık Ürünleri İşleme Tesisinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimleri ayda en az bir defa olmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır .

Denetimlerde işletmelerin taşıması gereken asgari teknik, hijyen ve altyapı şartları, balıkçılık ürünleri için sağlık standartları ve HACCP sistemi ile ilgili kontroller yapılarak, vatandaşlarımızın sağlıklı balıkçılık ürünlerini tüketmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gıda işletmelerinde alınması gereken koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirilmektedir.

2020 yılında ilimizden başta Rusya olmak üzere Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerine, söz konusu işletmelerden 3.423 ton alabalık, 783 ton kerevit, 120 ton çipura, 85 ton levrek, 66 ton sudak balığı ihracatı gerçekleştirilmiştir.