Koronavirüs hastalığı ile ilgili olağanüstü durum nedeniyle, gıda işletmelerinde aşağıda belirtilen önlemlerin hassasiyetle yerine getirilmesi çok önem arz etmektedir.
-Gıda İşletmelerinin yüzey temizliği, havalandırma ve dezenfeksiyonun sağlanması,
-İşletme giriş ve katlarında dezenfektan aparatlarının bulundurulması,
-Gıda nakil araçlarının düzenli aralıklarla temizlik ve dezenfeksiyonunun sağlanması,
-İşletmelerde Hijyen Yönetmeliği hükümlerine azami derecede hassasiyetle uyulması,
-Ürün hammadde tedariklerinde ve teslimatlarda hijyen kurallarına riayet edilmesi,
-Et karkas sevkiyatlarında gıda ile teması uygun poşetler kullanılması,
-İşletme çalışanlarının sağlığında olumsuzluk şüphesi olanların çalıştırılmaması,
-İşletme çalışanlarına hijyen kuralları açısından eğitimlerin sıklaştırılması,
-İşletme girişlerinde hijyen bariyerlerinin yapılması,
-El ve vücut hijyeni ekipmanlarının tam ve çalışabilir olmasının sağlanması,
-Yüzeyler, lavabo, alet, ekipman ile çalışan alanlarının dezenfeksiyonunun sağlanması
-İşletme çalışanlarına üretim, satış ve nakilde eldiven, maske, bone kullandırılması,
-Çalışan ve müşteri lavabolarında sıvı sabuna ek olarak dezenfektan bulundurulması,
-Ambalajsız, açıkta ve dökme ürün satışlarında muhafaza ve hijyenin sağlanması,
Belirtilen hijyen gerekliliklerinin gıda işletmecileri tarafından mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir.
İlgililere önemle duyurulur.
>>>> Video için tıklayınız.....