Bakanlığımız 2024-2028 Stratejik Planı'nda yer alan "Gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek, gıda kayıp ve israfının azaltılmasını sağlamak" hedefi doğrultusunda Eğirdir İlçesi' nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü' nde görevli teknik personeller tarafından Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıp ve İsrafın Azaltılması temalı farkındalık eğitimleri verilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu' nda 70 öğrenciye eğitim düzenlenmiştir.
Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapılmıştır.
Eğitim süresince soru cevaplarla katılım sağlanarak eğitimin öğrenciler üzerindeki etkileri belirlenmiştir.