ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ISPARTA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • GÖREVLERİMİZ
    • TEŞKİLAT YAPISI
    • PERSONELİMİZ
  • BİRİMLER
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
      • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI
      • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
      • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
      • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
      • GIDA VE YEM
      • İDARİ VE MALİ İŞLER
      • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
      • AKSU
      • ATABEY
      • EĞİRDİR
      • GELENDOST
      • GÖNEN
      • KEÇİBORLU
      • SENİRKENT
      • SÜTÇÜLER
      • ŞARKİKARAAĞAÇ
      • ULUBORLU
      • YALVAÇ
      • YENİŞARBADEMLİ
    • BİRİMLERİMİZ
      • DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
      • HUKUK İŞLERİ
      • SİVİL SAVUNMA VE SEFERBERLİK HİZMETLERİ
    • KURULUŞ MÜDÜRLÜKLERİ
  • BİLGİ MERKEZİ
    • BRİFİNG
    • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • YATIRIM PROGRAMI İZLEME
    • VERİLECEK SU MİKTARLARI
    • YEMEK LİSTESİ
  • HİZMETLER
    • KAMU HİZMET STANDARTLARI
    • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • E - İŞLEMLER
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksIsparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Alabalıklarda Kalıntı İzleme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

2.3.2021 / Gösterim Saysı : 150 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığının "Ulusal Kalıntı İzleme Planı" kapsamında İlimizde faaliyet gösteren alabalık üretim tesislerinde kontrol çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Balık, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri nedeniyle düzenli olarak tüketilmesi gereken bir protein kaynağıdır. Balık arzı, avcılık yolu ile sağlanabildiği gibi kültürel ortamda yetiştiricilik yolu ile de sağlanmaktadır.

Kontrollü ortamda yetiştiriciliği yapılan balıklar arasında alabalık önemli bir yere sahiptir ve İlimizde de yüksek miktarda yetiştiriciliği yapılmaktadır.

İnsan gıdası olarak önemli bir besin değerine sahip olan alabalıkların, yine insan sağlığına olumsuz etkileri bulunan kimyasal veya biyolojik maddeleri bulundurmaması gerekmektedir. Öyle ki sağlık için tüketilen gıda, sağlığa zararlı hale gelmemelidir.

Bu amaçla, yetiştirilen alabalıklar tüketime sunulmadan önce, insan sağlığına zararlı maddeler yönünden analize tabi tutulmaktadır. Bu kapsamda 2020 yılında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İlimizde faaliyet yürüten 90 adet alabalık üretim tesisinden 37 adet numune alınmıştır.

Alınan bu numunelerde 17 Aralık 2011 yılında gıda güvenilirliğini sağlayarak tüketici sağlığının korunmasını temin etmek için, canlı hayvan ve hayvansal birincil ürünlerde belirli maddeler ve bunların kalıntılarının izlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenleyen "Canlı Hayvanlar ve Hayvansal Ürünlerde Belirli Maddeler İle Bunların Kalıntılarının İzlenmesi İçin Alınacak Önlemlere Dair Yönetmelik" kapsamında antibiyotik, hormon, antelmentil, pestisit, kimyasal elementler (Civa-Kurşun-Kadmiyum), yönünden analizler yapılmıştır.

Analiz sonucu kalıntı izleme numunesi alınan işletmelerde yetiştirilen alabalıkların insan gıdası olarak tüketilmesinin uygun olduğu görülmüştür.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması noktasında gerekli çalışmalar, Tarım ve Orman Bakanlığının "Ulusal Kalıntı İzleme Planı" çerçevesinde, zamanında ve etkin bir şekilde yürütülmektedir.

Fotoğraf Galerisi (7)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Kooperatifçilik Eğitimlerimiz Devam Ediyor
  • Kedi Ve Köpek Kimliklendirilmesi Protokolü İmz ...
  • Su Ürünleri Av Yasakları Denetimleri Devam Edi ...
  • Gıda İşletmelerinde Dinamik Denetimlerimiz Dev ...
  • Çaltı Sarımsağı Genotip Raporu Tamamlandı
  • Kızıldağın Çiçekleri; Şarkikaraağaç Kadın Giri ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

İLETİŞİM

    Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bahçelievler Mah. Süleyman Demirel Bulvarı No:70 32200 – ISPARTA

  • Telefon : 0.246. 228 53 80 ( 81- 82 ) - 228 29 98

  • Faks : 0.246. 228 53 88

  • E-Posta : isparta@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​